NFT in art

Όταν κάποιος ακούει τον όρο NFT στις μέρες μας, ειδικότερα εάν δεν σχετίζεται με τον χώρο του αποκεντρωμένου διαδικτύου (Web3), το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι “εικόνες από 8-μπίτικες γάτες που πωλούνται για εκατομμύρια”, και εν μέρει, αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα. Το ερώτημα στην προκειμένη όμως θα ήταν τι κάνει αυτές τις συγκεκριμένες εικόνες τόσο μοναδικές, σπάνιες, και εν τέλει υποκείμενα αξίας αυτού που φαντάζει ως ένα εξωπραγματικό ποσό. Το ελληνικό NFT πρότζεκτ RareCandy3D μιλάει για τα NFTs, την τεχνολογία που τα κάνει εφικτά, καθώς και τις πιθανές επιπλοκές του πρωτοκόλλου στον ιδιωτικο και δημόσιο τομέα στο άμεσο μέλλον.

Peilivanidis (GR)

About RareCandy3D
Το RareCandy3D είναι ένας εκδοτικός οίκος φυσικών και ψηφιακών αγαθών τα οποία κατοχυρώνονται στο δημόσιο δίκτυο του Ethereum υπό την μορφή ψηφιακών συμβολαίων ιδιοκτησίας. Σκοπός του πρότζεκτ είναι να βοηθήσει νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να εξοικειωθούν με την εν λόγω τεχνολογία και να επανανακτήσουν τα πνευματικά δικαιώματά τους στη βάση ενός διαφανούς, παγκόσμιου και αποκεντρωμένου δικτύου που αντιτίθεται στο τρέχον μονοπωλιακό μοντέλο που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών οίκων διαχείρισης ταλέντων εις βάρος των δημιουργών.

About Ross
Ο Βλαδίμηρος Πεϊλιβανίδης, γνωστός στην κρύπτο-σκηνή και ως “Ross Peili”, ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο ως αρθρογράφος, ερευνητής, και αναλυτής. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί από τους Hackernoon, Cryptos, CoinCodex, Hacked, Oracle Times, The Independent Repubilc, ανάμεσα σε άλλους εκδοτικούς οίκους με έμφαση στην τεχνολογία οικονομίας.
Δημοσιεύσεις του τον έχουν αξιώσει με τον τίτλο του αρθρογράφου της χρονιάς υπό τα θέματα “Blockchain” και “Politics” από τα Noonies Award του Hackernoon. Πέρα από την διερεύνηση και τεκμηρίωση των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στον τομέα των αποκεντρωμένων τεχνολογιών, ο Ross έχει συμβάλει ενεργά σε μεγάλη πληθώρα αποκεντρωμένων πρότζεκτ από το Zenome, τη CertiK, το DappRadar, μέχρι την μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον χώρο του Web3, Outliers Ventures, όπου συνέβαλε ως σύμβουλος και υπεύθυνος σε τομείς όπως προώθηση, εμπορικές σχέσεις, και σχεδιασμός και νομική κάλυψη κρυπτονομισμάτων. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο RareCandy3D, ένα από τα πρώτα NFT πρότζεκτ με βάση την χώρα μας, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με νομοθετικές ομάδες της Ε.Ε. που σχετίζονται με την τεχνολογία οικονομίας και τα κρυπτονομίσματα. Ο Ross είναι ένας από τους ιδρυτές του RareCandy3D, όπου εκτελεί και τον ρόλο του υπεύθυνου εταιρικών σχέσεων.

About Rafail
Ο Ραφαήλ Μπιλίδας έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του συνηγορώντας για την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και προωθώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως νεαρός ενήλικας, υπηρέτησε το διοικητικό συμβούλιο της Tandem NGO που εργάζεται για την αποϊδρυματοποίηση και την αναπηρία στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στον τομέα της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η εμπλοκή του με το European AIDS Treatment Group και το International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer & Intersex Youth and Student Organisation (IGLYO) του επέτρεψε να βοηθήσει να ακουστούν οι φωνές των νέων οροθετικών ατόμων που ζουν στην Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε συνέδρια, κάνοντας εκστρατείες για τα LGBTQI δικαιώματα και ευαισθητοποιώντας σχετικά με το στίγμα που σχετίζεται με τον HIV. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride και Υπεύθυνος Ανεύρεσης Πόρων στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας – Θετική Φωνή. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Στο RareCandy3D ο Ραφαήλ κατέχει την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας μεταξύ διάφορων οργάνων της επιχείρησης πχ. μάρκετινγκ, γραφίστες, προγραμματιστές κτλ. που συνεργάζονται με βάση μια πιθανή ή/και ανερχόμενη κυκλοφορία του εκδοτικού οίκου.