Στην εποχή της «εικονικής πραγματικότητας», η ισχύς ενός ατόμου παίρνει τη μορφή εικονικών δεδομένων, που ρέουν σε ένα τεράστιο, αυτόνομο δίκτυο. Κάμερες παρακολούθησης, αισθητήρες και συστήματα αναγνώρισης σε κάθε πιθανή γωνία αποτελούν ένα IoT(Internet of Things). Μπροστά σε «τεράστια δεδομένα», οι λεγόμενες ιδιωτικές πληροφορίες γίνονται διαφανείς. Ο εικονικός κόσμος του διαδικτύου δημιουργεί ένα εναλλακτικό πανοπτικό, ενώ η τεχνολογία διακυβέρνησης που επιτρέπει τα μεγάλα δεδομένα εξελίσσεται σε μια δομή ισχύος. Η ηλεκτρονική τεχνολογία πληροφοριών αντικαθιστά τους φυσικούς τοίχους και τους πύργους παρακολούθησης για να στερήσει από την ανθρωπότητα το δικαίωμα να απολαμβάνει την ελευθερία – έχει γίνει η πρωταρχική στρατηγική για την επίτευξη κοινωνικής διακυβέρνησης. Η δύναμη της παρακολούθησης δεν βρίσκεται στα χέρια σε αυτόν που «παρακολουθεί» αλλά σε εκείνα του «παρακολουθούμενου». Η ελευθερία ως προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν μπορεί να συνυπάρχει με την εκτεταμένη παρακολούθηση. Αντίθετα, η ελευθερία υπάρχει μόνο στον κρυφό, εσωτερικό και αόρατο χώρο.

Tao Ya-Lun (TW), Wu Po-Yao (TW), Lin Hung (TW)
Ο Tao Ya-Lun, ο οποίος πρωτοπορεί στις τέχνες των νέων μέσων στην Ταϊβάν, υπηρετεί ως καθηγητής πλήρους απασχόλησης στο College of Communication of National Chengchi University. Προσκλήθηκε στο Contemporary Audio-Visual & New Media Arts Festival (MADATAC) στη Μαδρίτη της Ισπανίας και κέρδισε το βραβείο New Media Art Installation Award χορηγούμενο από το πρόγραμμα υποτροφιών της Ταϊβάν του Ασιατικού Πολιτιστικού Συμβουλίου για επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μελετητής ανταλλαγής, προσκεκλημένος ως artist-in-residency από το Headland Center of the Arts στο Σαν Φρανσίσκο και χορηγός του Συμβουλίου Ανάπτυξης Τεχνών του Χονγκ Κονγκ, ο πρώτος artist-in-residency στο χώρο 1α. Κατοίκησε στο Nordic Institute for Contemporary Art που φημίζεται για τις ψηφιακές εικόνες και τις τεχνολογικές τέχνες. Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του προγράμματος υποτροφιών από το Cite Internationale des Arts στο Παρίσι και βραβεύτηκε με εξαιρετικούς αποφοίτους του Tainan National University of the Arts.

Η Wu Po-Yao, γεννημένη στην Ταϊπέι, είναι μέλος της Generation Z και γεμάτη κοριτσίστικη ενέργεια. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Hsin Hua με πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών και μεταπτυχιακό στην τέχνη. Το κύριο μέλημά της είναι η επιρροή των ψηφιακών μέσων και της τεχνολογίας στη σύγχρονη πνευματικότητα και την τέχνη. Λαμβάνοντας το «τεχνολογικό τραύμα» ως βασική πρόταση, διερευνά το φαινόμενο του ότι οι ψηφιακοί χρήστες βασίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά εξαντλούνται κατά τη χρήση του. Αφιερώνεται στη μελέτη και την έρευνα των μέσων ενημέρωσης στην τεχνολογία με δημιουργικό τρόπο.

Ο Lin Hung είναι μεταπτυχιακός φοιτητής ψηφιακού περιεχομένου και τεχνολογίας στο National Chengchi University. Επικεντρώθηκε στη δημιουργία και την έρευνα του VR, AR και του Interaction Design of Digitality. Ο Καλλιτέχνης και μηχανικός του Control Center VR, συγγραφέας του HorizonMeta VR που είναι υποψήφιος για την έκθεση Taoyuan Fine Arts 2021. Είχε την θέση του Project Manager και 3D Designer της THU Campus Tours Guide Service-AR Campus Guide Project από το 2017 έως το 2018, το οποίο κέρδισε τον διαγωνισμό THU Digital And Culture Creative Competition και πήρε χορηγό από το πρόγραμμα EC-SOS του Υπουργείου Παιδείας της Ταϊβάν (MOE ) το 2018.