Το έργο γεννήθηκε από την επιθυμία να δημιουργηθεί ένα μουσικό βίντεο κινουμένων σχεδίων για το περιβάλλον, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά σε αυτό το κοινό μέλημα. Μουσικοί από το Βέλγιο και την Πορτογαλία συγκεντρώθηκαν, και ξεκινώντας με μερικές χορδές κιθάρας, ο καθένας άρχισε να συνεισφέρει και να συμμετέχει με απίθανα όργανα. Παράλληλα, μαθητές από 4 εθνικότητες που σπουδάζουν στο Re: Anima International Master Degree, δημιούργησαν την ομάδα animation. Βρίσκονταν ακόμη στην αρχή του έτους και από διαφορετικές γωνίες του κόσμου, μοιράστηκαν ιδέες, σχέδια, αναφορές, δίνοντας μορφή σε ένα έργο χωρίς προϋπολογισμό, μόνο με την επιθυμία να το κάνουν να μεγαλώσει με την ίδια εκτίμηση που έχουν για τον πλανήτης μας. Σήμερα παρουσιάζουν μια ταινία που μιλά για ένα ταξίδι, ένα ταξίδι που μας κάνει να αμφιταλαντευόμαστε μεταξύ του τι συμβαίνει στον πλανήτη μας και του τι μπορούμε ακόμα να κάνουμε για αυτόν.

Débora Mendes (PT), Elmano Diogo (PT)
Η Débora Mendes στην αρχή των σπουδών της βρισκόταν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Είναι σκηνοθέτης των Cellfie (2019) και Sea Shepherd (2019) και οι ταινίες της προβλήθηκαν σε περισσότερα από 90 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Εργάστηκε στην ταινία μεγάλου μήκους My Grandfather’s Demons και στις ταινίες μικρού μήκους The Monkey, Lote B (Assistant Director, Animator) και Rising in a Spiral (Director, Art Director, Animator). Αυτή τη στιγμή σπουδάζει στο Re: Anima – International Master Degree in Animation.

Ο Elmano Diogo ολοκλήρωσε το BA in Interactive Media Design. Το 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο animation, στο Universidade Lusófona. Σκηνοθέτησε το Past-It, το Duality, το Dandedog και συν-σκηνοθέτησε το Rising in a Spiral, έκανε σύνθεση στην ταινία μικρού μήκους Cellfie και τώρα δουλεύει στην ταινία μεγάλου μήκους Nayola (animation, in-betweens and clean-up). Αυτή τη στιγμή σπουδάζει στο Re: Anima – International Master Degree in Animation