Το έργο TSDOMS (The Secret Duties of Master and Servant/Τα μυστικά καθήκοντα του κυρίου και του υπηρέτη) είναι μια διαδραστική εγκατάσταση που διερευνά δυναμικές ισχύος μεταξύ ανθρώπινου και εικονικού κόσμου. Καθώς παρουσιάζεται ως εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, το έργο μεταφέρει τον θεατή σε προσομοιωμένη σκηνή μέσα στον κόσμο του CLON, μιας παράλληλης πραγματικότητας που επικαλύπτει τον φυσικό χώρο.Οι χειρονομίες, τα μοτίβα κίνησης και οι μουσικές απαντήσεις ανταλλάσσονται μεταξύ του θεατή και του ομολόγου του στο φανταστικό εικονικό κόσμο, συμμετέχοντας σε μια μυστηριώδη τελετουργική άσκηση με έναν κόσμο ανεξερεύνητο. Το TSDOMS αντικατοπτρίζει το ρόλο της δύναμης και της κυριαρχίας στο να δημιουργούν μία στερεοτυπική συμπεριφορά του ανθρώπου και πώς αυτό το σύστημα επηρεάζει την κατασκευή εικονικών περιβαλλόντων και τεχνητά ευφυών οντοτήτων. Το έργο είναι μια συνέχεια της εξερεύνησης του CLON για υβριδικές πραγματικότητες και προσομοιωμένους κόσμους μέσω φαντασιακών αφηγήσεων.

Συμμετέχει η Ana Quiroga στον ήχο
(Εγκατάσταση Εικονικής Πραγματικότητας)

Clon (UK/ES)
Το TSDOMS αποτελεί ένα έργο του CLON Με σενάριο, σκηνοθεσία και σχεδιασμό της Estela Oliva, με σχεδιασμό ήχου και μουσική από την Ana Quiroga. Το CLON είναι έργο της καλλιτέχνιδας, σκηνοθέτιδας και επιμελήτριας Estela Oliva, στο οποίο εξερευνά τη φουτουριστική και φαντασιακή μυθοπλασία για να αναλογιστεί τον αντίκτυπο των ψηφιακών τεχνολογιών και του Διαδικτύου στην ανθρώπινη συμπεριφορά, την ταυτότητα και το περιβάλλον μας.Τα υβριδικά περιβάλλοντα του CLON αναμειγνύουν το φυσικό και το εικονικό, ξεδιπλώνοντας ένα σύνολο συνδεδεμένων ιστοριών και εμπειριών.Αυτές οι αφηγήσεις ζωντανεύουν σε πειραματικές μορφές, όπως εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας VR αλλά και περιηγήσεις, εγκαταστάσεις, παραστάσεις και ταινίες. Ως CLON, η Estela έχει εκθέσει έργα διεθνώς, στα Somerset House, Barbican Center, Art Night London, Sonar Hong Kong, Espacio Fundacion Telefonica (Περού), MIRA Festival (Βαρκελώνη) και Mutek (Μόντρεαλ).

Η Ana Quiroga είναι μουσικοσυνθέτης, παραγωγός ήχου και σχεδιάστρια ήχου, το έργο της οποίας επικεντρώνεται στην παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής και τον σχεδιασμό ήχου για ταινίες, οπτικοακουστικές παραστάσεις, εγκαταστάσεις και διαδραστικά μέσα.Έχει παρουσιάσει την δουλειά της διεθνώς, στα Sónar, Berlin Atonal, Barbican, Mutek MX, LEV, Corsica Studios και NTS Radio, μεταξύ άλλων. Έργα της έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Mego και Other People.