Το αβαταρ ως είδος αναπαράστασης ενός χαρακτήρα επιτρέπει σε κάποιον να αλληλοεπιδρά με τον εικονικό κόσμο σε διαφορετικά επίπεδα. Είναι ένα άδειο δοχείο, μια αυτοπροσωπογραφία με την οποία ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί, μια εικονική αναπαράσταση. Είναι μια υπεράνθρωπη μορφή πάνω στην οποία μπορεί κανείς να πάρει τον έλεγχο, φτάνοντας σε ανεξερεύνητες περιοχές καθηλωτικής εμπειρίας. Ξεπερνώντας τους επιβληθέντες περιορισμούς εθνικότητας, φύλου ή σεξουαλικότητας. Είναι μια πύλη προς αφηρημένους εικονικούς κόσμους. Ένα αβαταρ είναι η ελευθερία που σας επιτρέπει να αισθάνεστε με αυξημένη δύναμη. Το TERRA δεν είναι μόνο το όνομα του αβαταρ, το οποίο ενσαρκώνει τον ερμηνευτή, αλλά και ένα οπτικοακουστικό σύνολο που λαμβάνει χώρα σε ένα ηχητικά αντιδραστικό εικονικό περιβάλλον. Είναι μια ζωντανή απόδοση VR-λήψης στην οποία η κίνηση μεταφράζεται σε εικόνες. Είναι διαδικαστικά παραγόμενη χορογραφία, σχηματίζοντας οπτικά σε πραγματικό χρόνο. Σκηνοθεσία, παραγωγή, 3D, vj: Mateusz Bratkowski Απόδοση: Bona Stanulewicz Μουσική: Kasia Kalaniuk Καλλιτεχνική επιμέλεια: Daniel Koniusz Τεχνική βοήθεια: Miłosz Margański Κοστούμι: Izabela Sitarska (Fashion Dog) Τεκμηρίωση βίντεο: Mikołaj Ludwik Jaksim (.wju)

Mateusz Bratkowski (PL), Kasia Kałaniuk (PL), Bona Stanulewicz (PL)
Mateusz Bratkowski – γεννήθηκε το 1997 στο Szczecin της Πολωνίας, απόφοιτος της από το Πανεπιστήμιο Τεχνών στο Πόζναν. Στο έργο του χρησιμοποιεί κυρίως βίντεο, εγκαταστάσεις οπτικοποιήσεις και χαρακτήρες που δημιουργούνται από υπολογιστή και οικοσυστήματα που δημιουργήθηκαν από την αρχή. Εξερευνά τρόπους με τους οποίους οι ψηφιακές μορφές αναπαράστασης μπορούν να δημιουργήσουν νέες εκδοχές της πραγματικότητας και πώς τα εργαλεία που παρέχονται από νέες τεχνολογίες διευρύνουν το πεδίο εφαρμογής του κόσμου. Στο πλαίσιο της πρακτικής του, χρησιμοποιεί διαδραστικά μέσα με τρισδιάστατο λογισμικό και μηχανές παιχνιδιών. Χρησιμοποιεί τεχνολογία εκτεταμένης πραγματικότητας για να δημιουργήσει μοναδικές, καθηλωτικές εμπειρίες. VJ και καλλιτέχνης πολυμέσων, δημιουργεί γραφικά για συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Τα έργα του εκτέθηκαν στο πλαίσιο του European Media Art Festival στο Osnabrück και του φεστιβάλ Konteksty στο Sokołowsko.

Kasia Kałaniuk – είναι παραγωγός μουσικής και καλλιτέχνης εγκατάστασης ήχου, ο οποίος λειτουργεί με το ψευδώνυμο szkoda. Παλιότερα συνδεδεμένη με τη θορυβώδη ροκ σκηνή, αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην πειραματική και χορευτική ηλεκτρονική μουσική. Στην καλλιτεχνική δημιουργία, πέρα από τον για ήχο στις διάφορες μορφές του, επιπλέον επικεντρώνεται στον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην καθημερινή ζωή, λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνιολογικά πλαίσια και τις αναφορές της ποπ κουλτούρας. Φέτος θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο EP της στην πολωνική δισκογραφική tańce.

Bona Stanulewicz – διεπιστημονική καλλιτέχνης, η οποία εξερευνά διάφορες μεθόδους τέχνης. Συνδέουν παραστατικές δράσεις με εξερεύνηση θεμάτων όπως η ανθρώπινη κρίση, η ταυτότητα και οι τελετουργίες. Στη δουλειά τους παίζουν με τη σχέση μεταξύ ενός ερμηνευτή και του κοινού. Ως queer άτομο προσπαθεί να αλλάξει την ετεροκανονιστική αφήγηση στον κόσμο. Όλο το ταξίδι ξεκίνησε κάνοντας μικρά βήματα στην κοινότητα του ballroom, το οποίο είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής τους.